info@dietinfo.hu
/ Halak és tengeri herkentyűk / Lazac saláta mézes mustáros öntettel

Lazac saláta mézes mustáros öntettel

Hozzávalók:

  • 50 g füstölt lazac
  • 1 db tojás
  • 150 g saláta keverék
  • 1 szelet kenyér
  • 1 evőkanál olaj
  • ½ teáskanál mustár
  • ½ teáskanál méz
  • só, bors
  • magkeverék (tökmag, szezámmag, napraforgó mag, fenyőmag)

Elkészítés:

A tojást megfőzzük. A saláta öntethez egy üvegben alaposan összerázzuk az olajat a mustárral, mézzel, sóval, borssal. A kenyeret megpirítjuk és kettévágjuk. Tálaláskor a salátát meglocsoljuk az öntettel, rátesszük a halszeleteket és a főtt tojás cikkeket. Megszórjuk a magokkal, mellé pedig ketté vágott pirítóst teszünk.

Jó étvágyat!♥

Kérjük értékeld a cikket!

Comments are closed.