info@dietinfo.hu
/ Húséletek / Ropogós zöldségek sült csirkemellel

Ropogós zöldségek sült csirkemellel

Hozzávalók:

  • 120 g csirkemell
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • ¼ közepes cukkini
  • olaj
  • só, bors, fűszerkeverék

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, egy hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal és előmelegített 220 fokos sütőbe tesszük 30-40 percre. Közben a zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, nagyobb darabokra aprítjuk, egy lábasban olajat melegítünk, majd az egész adag zöldséget beletesszük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és kicsit lepirítjuk. Ha megpárolódott, de még ropog, felöntjük kevés vízzel és félpuhára főzzük. Amikor elpárolgott az összes víz, még ropogósan a hússal együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!♥

Kérjük értékeld a cikket!

Comments are closed.