Hozzávalók
- 60 g mandulaliszt
- 20 g kókuszliszt
- 70 g kókuszreszelék
- 50 g darált dió
- 1 db M-es tojás
- 50 g kókusz zsír
- 120 g banán megpucolva
- ½ tábla (50 g) étcsokoládé
- 60 g édesítő
- ½ kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, gyömbér)
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
A kókusz zsírt megolvasztjuk. A banánt összenyomjuk egy villával, majd a tojással és az édesítővel elkeverjük. A csokit feldaraboljuk, majd az összes hozzávalót a banános, tojásos masszához adjuk és összekeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, sütőpapíros tepsire rakjuk és keksz formájúra nyomkodjuk a gombócokat. Előmelegített 170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Jó étvágyat!♥