Hozzávalók 4 személyre
- 400 g csirkemell
- 120 g feta sajt
- 160 g lila-, és fehérkáposzta keverék
- 120 g szálakra vágott sárgarépa
- 1 db M-es méretű tojás
- 60 g nyers quinoa
- 30 ml olaj
- só, bors, bazsalikom
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a feta sajttal és beleteszünk pár bazsalikom levelet. Feltekerjük a húst és megtűzzük fogpiszkálóval. Locsolunk rá egy evőkanálnyi olajat és előmelegített 180-200 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Közben a quinoát megfőzzük és lehűtjük, a szálas káposzta keveréket és sárgarépát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáütjük a tojást és belekeverjük a főtt quinoát. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 2 evőkanál segítségével a zöldségkeverékből lapos pogácsákat formázunk bele. Mindkét oldalát szép barnára sütjük. A kész csirkéből kiszedjük a fogpiszkálót és szeleteket vágunk belőle, majd a káposztaropogóssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!♥