Bazsalikomos fetás csirkemell káposzta ropogóssal

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g csirkemell
  • 120 g feta sajt
  • 160 g lila-, és fehérkáposzta keverék
  • 120 g szálakra vágott sárgarépa
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 60 g nyers quinoa
  • 30 ml olaj
  • só, bors, bazsalikom

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a feta sajttal és beleteszünk pár bazsalikom levelet. Feltekerjük a húst és megtűzzük fogpiszkálóval. Locsolunk rá egy evőkanálnyi olajat és előmelegített 180-200 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Közben a quinoát megfőzzük és lehűtjük, a szálas káposzta keveréket és sárgarépát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáütjük a tojást és belekeverjük a főtt quinoát. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 2 evőkanál segítségével a zöldségkeverékből lapos pogácsákat formázunk bele. Mindkét oldalát szép barnára sütjük. A kész csirkéből kiszedjük a fogpiszkálót és szeleteket vágunk belőle, majd a káposztaropogóssal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!♥