Mandulás-kókuszos süti

Hozzávalók 1 tepsihez (6 személyre)

  • 1 bögre liszt
  • 1/3 bögre mandula
  • 2/3 bögre kókusz reszelék
  • 1 bögre cukor
  • 2/3 bögre 12%-os tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • ½ dl víz

Elkészítés:

A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzá mérjük a mandulát, kókuszreszeléket és az egy bögre sütőporos lisztet. Csomómentesre keverjük a tésztát és fellazítjuk a vízzel elkevert tejföllel. Kb. 15×25 cm-es tepsibe töltjük, ez nagyjából egy normál tepsi fele. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, 20-25 percig sütjük. Ekkor ellenőrizzük és ha még nyers a közepe, mehet vissza a sütőbe. Ha úgy látjuk, hogy nagyon sül a teteje, fedjük le fóliával félidőben. Mikor szép barna a teteje és kellően átsült már ki is vehetjük.

Jó étvágyat!♥