Hozzávalók 1 tepsihez (6 személyre)
- 1 bögre liszt
- 1/3 bögre mandula
- 2/3 bögre kókusz reszelék
- 1 bögre cukor
- 2/3 bögre 12%-os tejföl
- 2 db tojás
- 1 zacskó sütőpor
- ½ dl víz
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzá mérjük a mandulát, kókuszreszeléket és az egy bögre sütőporos lisztet. Csomómentesre keverjük a tésztát és fellazítjuk a vízzel elkevert tejföllel. Kb. 15×25 cm-es tepsibe töltjük, ez nagyjából egy normál tepsi fele. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, 20-25 percig sütjük. Ekkor ellenőrizzük és ha még nyers a közepe, mehet vissza a sütőbe. Ha úgy látjuk, hogy nagyon sül a teteje, fedjük le fóliával félidőben. Mikor szép barna a teteje és kellően átsült már ki is vehetjük.
Jó étvágyat!♥