Cékla krémleves édesburgonyával

Hozzávaló 4 adaghoz:

  • 4 közepes méretű cékla
  • 2 közepes édesburgonya
  • 2-3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 centis gyömbér
  • bors
  • 1 evőkanál Oliva olaj
  • 1 liter zöldség alaplé

Elkészítés:

Az olívaolajon a felkarikázott hagymát, a szétzúzott fokhagymát és a lereszelt gyömbért enyhén megpirítjuk.  A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, rádobjuk a hagymára. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi alaplével, hogy éppen csak ellepje. Kb. 25-30 perc alatt puhára főzzük. Amikor a cékla is puha, egy botmixerrel pépesítjük az egészet. Majd visszatesszük a tűzre és felöntjük a maradék alaplével. Ha nagyon sűrűnek találjuk, kevés vízzel még hígíthatjuk. Egyszer meg felforraljuk. Készen is van.

Szárazon pirított dióval és petrezselyem zöldjével tálaljuk.

Jó étvágyat!♥