Hozzávaló 4 adaghoz:
- 4 közepes méretű cékla
- 2 közepes édesburgonya
- 2-3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 centis gyömbér
- só
- bors
- 1 evőkanál Oliva olaj
- 1 liter zöldség alaplé
Elkészítés:
Az olívaolajon a felkarikázott hagymát, a szétzúzott fokhagymát és a lereszelt gyömbért enyhén megpirítjuk. A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, rádobjuk a hagymára. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi alaplével, hogy éppen csak ellepje. Kb. 25-30 perc alatt puhára főzzük. Amikor a cékla is puha, egy botmixerrel pépesítjük az egészet. Majd visszatesszük a tűzre és felöntjük a maradék alaplével. Ha nagyon sűrűnek találjuk, kevés vízzel még hígíthatjuk. Egyszer meg felforraljuk. Készen is van.
Szárazon pirított dióval és petrezselyem zöldjével tálaljuk.
Jó étvágyat!♥