HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE
2 egész csirkemell filé vagy 80 dkg pulykamell
25 dkg megfőtt spárga
Őrölt fehér bors
Csirke fűszer só
3 evőkanál olaj
10 dkg natúr krémsajt
1 csokor snidling vagy újhagyma
A csirkemellet 8 szelet daraboljuk. Húskalapáccsal rostjait megtörjük, vigyázzunk a hús ne lyukadjon ki, mert akkor nem tudjuk megtölteni. A csirkemell szeleteket fűszer sóval sózzuk, borssal megszórjuk.
A megfőtt spárgákból 3 -4 db-ot a hús szeletekre fektetünk, szorosan felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük.
A felforrósított olajon a göngyölt húsok minden oldalukat megpirítjuk, majd fölengedjük annyi vízzel, hogy háromnegyedik ellepje. Lefedve puhára pároljuk. /főzési idő kb. 20-25 perc/ Amikor a hús megpuhult, húst kiemeljük egy tányérra és a pecsenyelevet a krémsajttal és a fölaprított snidlinggel, besűrűsítjük. A hús szeleteket visszarakjuk, készre forraljuk.
Főtt burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!