Hozzávalók négy személyre:
- 80 dkg csirkemell (2 egész csirkemell filé)
- 2 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- kevés őrölt bors
- sütéshez olaj vagy zsír
Elkészítés:
A filézett csirkemellet felszeleteljük. (egy egész csirkemellet 4 db-ra szeljük) Húsverő kalapáccsal vagy a szeletelő kés fokával megütögetjük a hús rostjait, összetörjük, és megsózzuk a hússzeleteket. A lisztbe egy kevés őrölt borsot elkeverünk. Az előkészített húsokat, először lisztbe, majd a felvert tojásba, legvégén a zsemlemorzsába forgatjuk. Az olajt fel hevítjük és a hús mindkét oldalát bő olajban szép aranysárgára sütjük. A hús forgatásához használjuk húsforgató csipeszt! A hús bundáját úgy kell sütni, hogy ne sérüljön meg a bunda a húson. A rántott húsunk így nagyon finom szaftos marad.
Zsírban sült burgonyával, rizibizivel, krumpli pürével, párolt zöldséggel, tálaljuk.
Jó étvágyat! ♥