Csirkemell szeletek rántva

Hozzávalók négy személyre:

  • 80 dkg csirkemell (2 egész csirkemell filé)
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • kevés őrölt bors
  • sütéshez olaj vagy zsír

Elkészítés:

A filézett csirkemellet felszeleteljük. (egy egész csirkemellet 4 db-ra szeljük) Húsverő kalapáccsal vagy a szeletelő kés fokával megütögetjük a hús rostjait, összetörjük, és megsózzuk a hússzeleteket.  A lisztbe egy kevés őrölt borsot elkeverünk. Az előkészített húsokat, először lisztbe, majd a felvert tojásba, legvégén a zsemlemorzsába forgatjuk. Az olajt fel hevítjük és a hús mindkét oldalát bő olajban szép aranysárgára sütjük. A hús forgatásához használjuk húsforgató csipeszt! A hús bundáját úgy kell sütni, hogy ne sérüljön meg a bunda a húson. A rántott húsunk így nagyon finom szaftos marad.

Zsírban sült burgonyával, rizibizivel, krumpli pürével, párolt zöldséggel, tálaljuk.

Jó étvágyat! ♥