Vegyes gyümölccsel rakott csirkemell

Hozzávalók négy személyre:

  • 80 dkg csirke vagy pulykamell
  • vegyes gyümölcs (banán, őszibarack, alma, körte, ananász, nektári)
  • fehér őrölt bors
  • cukor
  • citrom

Elkészítés:

A mellfiléket vékony szeletekre vágjuk. Húskalapáccsal a hús rostjait megtörjük, sóval, borssal meghintjük.

A gyümölcsöket kockákra daraboljuk, citromlével meglocsoljuk.

A hússzeleteket serpenyőben kevés forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk és egy tűzálló tálba, sorba rakjuk. A serpenyőbe maradt kevés olajra ráteszünk egy csapott evőkanál cukrot és a citromlével meglocsolt gyümölcsöket  párpercig sütjük, majd a hús szeleteket a gyümölccsel betakarjuk.

A sütőt 200 fokra felmelegítjük és a forró sütőbe kb. 20 percig készre, sütjük.

Aki szereti forrón, meglocsolja konyakkal, forrón tálaljuk.

Burgonyafánk, krumplipüré, rizs illik leginkább hozzá.

Jó étvágyat! ♥