Hozzávalók négy személyre:
- 80 dkg csirke vagy pulykamell
- vegyes gyümölcs (banán, őszibarack, alma, körte, ananász, nektári)
- só
- fehér őrölt bors
- cukor
- citrom
Elkészítés:
A mellfiléket vékony szeletekre vágjuk. Húskalapáccsal a hús rostjait megtörjük, sóval, borssal meghintjük.
A gyümölcsöket kockákra daraboljuk, citromlével meglocsoljuk.
A hússzeleteket serpenyőben kevés forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk és egy tűzálló tálba, sorba rakjuk. A serpenyőbe maradt kevés olajra ráteszünk egy csapott evőkanál cukrot és a citromlével meglocsolt gyümölcsöket párpercig sütjük, majd a hús szeleteket a gyümölccsel betakarjuk.
A sütőt 200 fokra felmelegítjük és a forró sütőbe kb. 20 percig készre, sütjük.
Aki szereti forrón, meglocsolja konyakkal, forrón tálaljuk.
Burgonyafánk, krumplipüré, rizs illik leginkább hozzá.
Jó étvágyat! ♥