Hozzávalók négy személyre:
- 2 egész csirkemell filé vagy 80 dkg pulykamell
- 25 dkg megfőtt spárga
- őrölt fehér bors
- csirke fűszer só
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg natúr krémsajt
- 1 csokor snidling vagy újhagyma
Elkészítés:
A csirkemellet 8 szelet daraboljuk. Húskalapáccsal rostjait megtörjük, vigyázzunk a hús ne lyukadjon ki, mert akkor nem tudjuk megtölteni. A csirkemell szeleteket fűszersóval sózzuk, borssal megszórjuk.
A megfőtt spárgákból 3 -4 db-ot a hús szeletekre fektetünk, szorosan felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük.
A felforrósított olajon a göngyölt húsok minden oldalukat megpirítjuk, majd fölengedjük annyi vízzel, hogy háromnegyedik ellepje. Lefedve puhára pároljuk. /főzési idő kb. 20-25 perc/ Amikor a hús megpuhult, húst kiemeljük egy tányérra és a pecsenyelevet a krémsajttal és a fölaprított snidlinggel, besűrűsítjük. A hús szeleteket visszarakjuk, készre forraljuk.
Főtt burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!♥