Hozzávalók négy személyre:
- 80 dkg rostélyos
- olaj vagy zsír
- 2 nagy fej vöröshagyma
- liszt
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A rostélyos szeleteket pár órával, de lehet egy nappal is, a sütés előtt bepácolni.
A hús szeleteket kiverjük, a széleit késsel bevagdaljuk, hogy sütéskor a hús szélit a forró zsír ne kapja össze. Minkét oldalát bekenjük olajjal, mustárral, és borssal, a húst letakarjuk, és hűtőbe rakjuk. A húst, csak sütés előtt sózzuk. A zsírt felforrósítjuk, és hús minkét, oldalát szép pirosra sütjük. (Sütési idő 3 – 4 perc) Vigyázat a hús ne száradjon ki!
A két fej vöröshagymát, karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk. Bő zsírban szép pirosra, ropogósra sütjük. A megsült hagymakarikákról a felesleges zsírt lecsepegtetjük.
Tálaláskor a hús tetejére és a köretként tálalt főtt burgonyára szórjuk.
Jó étvágyat kívánunk! ♥