Hagymás rostélyos

Hozzávalók négy személyre:

  • 80 dkg rostélyos
  • olaj vagy zsír
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • liszt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A rostélyos szeleteket pár órával, de lehet egy nappal is, a sütés előtt bepácolni.

A hús szeleteket kiverjük, a széleit késsel bevagdaljuk, hogy sütéskor a hús szélit a forró zsír ne kapja össze. Minkét oldalát bekenjük olajjal, mustárral, és borssal, a húst letakarjuk, és hűtőbe rakjuk. A húst, csak sütés előtt sózzuk. A zsírt felforrósítjuk, és hús minkét, oldalát szép pirosra sütjük. (Sütési idő 3 – 4 perc) Vigyázat a hús ne száradjon ki!

A két fej vöröshagymát, karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk. Bő zsírban szép pirosra, ropogósra sütjük. A megsült hagymakarikákról a felesleges zsírt lecsepegtetjük.

Tálaláskor a hús tetejére és a köretként tálalt főtt burgonyára szórjuk.

Jó étvágyat kívánunk! ♥