Meggyes clafoutis

Hozzávalók 1 főre:

  • 100 g meggy
  • 50 ml tej
  • 12 g liszt
  • 10 g zéro-6-lisztkeverék
  • 10 g eritritol
  • 2,5 g vaj
  • 0,5 db tojás
  • vanília esszencia

Tápanyagtartalom 1 adagban:

205 kalória, 21,6 g szénhidrát, 11,1 g fehérje, 7,14 g zsír, 6,6 g élelmi rost

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy kerek hőálló edényt kivajazunk és már bele is boríthatjuk a meggyet. Egy átlagos forma megtöltéséhez kb. 6 főre számolandó mennyiséget érdemes készítenünk a masszából. Az eritritolt és a kétféle lisztet keverjük össze egy tálban és fúrjunk a közepébe egy mélyedést, ebbe kerül majd a tojásos keverék. Verjük fel a tojást és keverjük hozzá a tejet és a vanília esszenciát. Fokozatosan öntsük a liszthez a keveréket és közben folyamatosan keverjük, amíg lágy tésztát nem kapunk. Így kerülhetjük el, hogy csomós legyen a masszánk. Öntsük rá az eperre és 40-50 percig süssük. Az elkészítési idő ebben az esetben is sütőnként változhat, ezért ellenőrizzük, hogy a sütemény ténylegesen átsült-e.

Jó étvágyat kívánunk!♥