Csirkepaprikás gluténmentes galuskával

Hozzávalók:

  • 1 db csirkecomb
  • ½ fej kisebb vöröshagyma
  • 20 g tejföl
  • 1 teáskanál hajdinaliszt
  • 100 g rizsliszt
  • 50 g szafi puha fehér kenyérliszt keverék
  • 1 nagy tojássárgája
  • víz
  • olaj, só, bors, fűszerpaprika

Elkészítés:

A vöröshagymát megpároljuk az olajon, levesszük a tűzről és sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt csirkecombot. Felengedjük egy kevés vízzel és puhára pároljuk a csirkét. Közben galuskatésztát készítünk, a liszteket a sóval, tojássárgájával és kevés vízzel elkezdjük csomómentesre keverni. Adunk hozzá 1 evőkanál olajat és annyi vizet, hogy megfelelő sűrű állagot kapjunk, majd forrásban lévő bő vízbe szaggatjuk. A galuskából sok keményítő oldódik ki, ezért fontos, hogy nagy mennyiségű vízben, kisebb adagonként főzzük ki, majd nagy lukú szűrőn szűrjük le, mivel a keményítős víz eltömíti a kisebb lukú szűrőt. Ha megpuhult a csirke, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és összeforraljuk.

Jó étvágyat!♥