Hozzávalók:
- 200 g száraz tészta
- 200 g marhahús
- 400 g sárgarépa
- 200 g fehérrépa
- ½ fej vöröshagyma
- 2 teáskanál mustár
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- só, bors, babérlevél, pirospaprika, citromlé, citromhéj
Elkészítés:
A hagymát és a répákat megpucoljuk, felszeleteljük. A húst két evőkanál olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, a répákat a húshoz, sózzuk, borsozzuk, a babérlevelet is beledobjuk, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és egy órát főzzük lefedve, kis lángon. Hozzáadjuk a mustárt, és addig rotyogtatjuk kis lángon, amíg a hús megpuhul, majd kivesszük a megfőtt húsokat. Kis edényben karamellizáljuk a cukrot, majd ha már folyik, hozzáöntjük a zöldségekhez. Ráreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a levét és összeturmixoljuk az egészet. Visszatesszük a húsokat a szószba, és összemelegítjük. Kifőzzük a spagettit és tálaljuk.
Jó étvágyat!♥