Hajdinás – húsos töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 320 g sertéslapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj,
  • 120 g hajdina
  • 2 db közepes méretű padlizsán
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv
  • 100 g sajt
  • só, bors, oregánó, bazsalikom

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, megsózzuk és tepsire rakjuk. A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, sóval, borssal ízesítjük, olajon megpároljuk. A darált húst is hozzáadjuk, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal és puhára pároljuk. A hajdinát megfőzzük és a paradicsomos húshoz adjuk, A kész paradicsomos húst a padlizsánokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük, míg a sajt megpirul.

Jó étvágyat!♥