Csokis-gyömbéres szódakenyér

Hozzávalók 16 cm formához (kb. 6 szelet)

25 dkg liszt
1 tojás
150 ml író
1 kávéskanál szódabikarbóna
picike só
1 kávéskanálnyi fahéj
10 dkg étcsoki csipsz
3 centis gyömbér reszelve
tetejére mandulaforgács díszítésnek

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy tálba mérjük a száraz cuccokat, egy másikba az írót, tojást. Kikeverjük. A lisztes tálban mélyedést csinálunk, beleöntjük a folyékony anyagot és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Ne keverjük túl, ha összeállt egy szilikon formába borítjuk, tetejét késsel megvágjuk, mandulával díszítjük. 35 perc alatt készre sütjük, 20 percnél mérsékeljük a sütő hőjét 180 fokra.
Rácson hűtsük ki! Langyosan a legfinomabb!

Jó étvágyat!♥