Zöldségtorta édesburgonyával, cukkínivel juhtúrós krémmel töltve

Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához
2 nagyobb édesburgonya
1 kisebb cukkini
1 kápia paprika
20 dkg juhtúró
20 dkg görög joghurt
1 egész tojás
1 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
só, bors
kevés olívaolaj
2 maréknyi házi morzsa
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A zöldségeket megmossuk, az édesburgonyát megpucoljuk. Egy krumpli reszelővel minél vékonyabb karikákra reszeljük a zöldségeket (2-3 mm).
A juhtúrót kikeverjük a tojással és a joghurttal, beletesszük az összezúzott fokhagymát és a megmosott és összevágott petrezselymet, frissen őrölt borssal ízesítjük.
Egy levehető szélű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd vékonyan kikenjük kevés olívaolajjal. A zöldségkarikákat szépen egymásra halmozzuk úgy, hogy az édesburgonyával kezdünk, erre jön a juhtúrós krém, majd a cukkini. A cukkinire szórjuk az egyik maréknyi morzsát (mert sülés közben vizet ereszt, így azt a morzsa fel fogja szívni), valamint a reszelt sajt felét, ezután jönnek a paprika karikák, végül a torta a tetejére még egy sor édesburgonya jön. A torta legtetejére morzsát szórunk sajttal. Kb. 40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már szép piros a teteje.

Jó étvágyat!♥