Egészben sült parmezános karfiol

Hozzávalók:

1 közepes, vagy kicsi fej karfiol
2 teáskanál só
125 gramm görög joghurt
1 gerezd fokhagyma összezúzva
5 dkg parmezán sajt
kevés földfűszer keverék

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk leveleitől és egy nagyobb edényben sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük. (Alternatív megoldás lehet, ha a karfiolt sütőpapírba csomagoljuk, sózzuk, majd mikróban 800 watton 8 perc alatt előfőzzük.)
Amíg fő a karfiol, elkészítjük a joghurtos mártást, amivel be fogjuk kenni. Egy tálkában összekeverjük a joghurtot a zúzott fokhagymával és kevés sóval.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy tepsibe vagy sütőtálba helyezzük az előfőzött karfiolt, majd leöntjük a joghurttal és megszórjuk a reszelt, vagy vékonyra szelt parmezánnal.
20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Salátával, vagy barna rizzsel tálaljuk, de magában is nagyon finom és laktató.

Jó étvágyat!♥