Töltött édesburgonya hajók

Hozzávalók:

4 nagyobb formás édesburgonya
10 dkg feta
7 szem aszalt paradicsom
2 maréknyi olívabogyó
petrezselyem
2 db sütőpapír

Elkészítés:

Sütőt előmelegítjük 220 fokra, alsó felső sütéssel. Az édesburgonyákat egy szivaccsal alaposan megtisztítjuk, átmossuk. Megtöröljük, megszúrkáljuk egy hegyes késsel és tepsibe rakjuk oly módon, hogy két sütőpapírba csomagoljuk, borítékszerűen. (alufólia is használható, ha más nincs).
Közben elkészíthetjük a tölteléket: egy tálba összevagdossuk a sajtot a többi finomsággal.
Kb. 45 perc alatt a burgonyák megsülnek, héjuk karamellizálódik. Miután picit meghűltek, egy éles késsel levágjuk a felső héjat, majd egy kanállal minden édesburgonyából az egy-harmadát kikanalazzuk, a pépes belsőt egy tálban összegyűtjük, ebből kiváló leves, vagy süti is készíthető.
Az így készült “hajókat” megtöltjük minden jóval, tetejét petrezselyemmel díszíthetjük!

Jó étvágyat!♥