Édesburgonyás kakaós szelet (gluténmentes, hozzáadott cukormentes)

Hozzávalók kb. 6 nagyon szelethez

1 bögre (kb. egy nagyobb) édesburgonya püré (megfőzött, vagy megsütött édesburgonya összetörve)
10 dkg mandulaliszt
2 egész tojás
3 evőkanál holland kakaó
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál vanília örlemény
2 evőkanál olvasztott vaj (vagy olívaolaj)
fél teáskanál szódabikarbóna
picike csipet só
tetejére darabolt mogyoró/ mandula vagy dió

Elkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, légkeveréssel. A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd egy szilikon formába öntjük (vagy sütőpapírral bélelt egyéb formába). Ez az adag egy kb. 20 centis gyümölcskenyér formához elég, vagy egy 18 centis kerek tortaformához. Ha nagyobb formát használtok az adagot érdemes duplázni.
Ebben a sütiben nincs további cukor, a fahéj és a vanília ellensúlyozza ezt. Ízlés szerint 1-2 evőkanál méz, vagy édesítő akár mehet bele annak, aki az édesebb ízvilágot szereti és nem követ diétát.
A kisebb adag 20 perc alatt sült meg, langyosan a legfinomabb.

Jó étvágyat!♥