Az alma leves hozzávalói 4 személyre:
- 5 db alma
- 3 db körte
- 1 csomag vanília puding
- 1 liter víz
- 2 evőkanál vanília aroma
- 1,5 dl 1,5%-os tej
- 3-4 db szegfűszeg
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál xilit
Elkészítés:
A gyümölcsöt megtisztítom és kockára vágom. Egy fazékba helyezem és felöntöm 1 liter vízzel, hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, vanília aromát, és a szegfűszeget. Összeforralom. Mikor a gyümölcsök feljönnek a víz tetejére megfőttek. Ekkor vanília pudinggal sűrítem. A tejben simára keverem a vanília pudingot, a xilitet és egy kávés kanál fahéjat. Végül hozzáadom a félig kész leveshez és sűrű kevergetés mellett összeforralom. Hidegen fogyasztható.
Jó étvágyat!♥