Fahéjas alma leves

Az alma leves hozzávalói 4 személyre:

  • 5 db alma
  • 3 db körte
  • 1 csomag vanília puding
  • 1 liter víz
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 1,5 dl 1,5%-os tej
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál xilit

Elkészítés:

A gyümölcsöt megtisztítom és kockára vágom. Egy fazékba helyezem és felöntöm 1 liter vízzel, hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, vanília aromát, és a szegfűszeget. Összeforralom. Mikor a gyümölcsök feljönnek a víz tetejére megfőttek. Ekkor vanília pudinggal sűrítem. A tejben simára keverem a vanília pudingot, a xilitet és egy kávés kanál fahéjat. Végül hozzáadom a félig kész leveshez és sűrű kevergetés mellett összeforralom. Hidegen fogyasztható.

Jó étvágyat!♥