Tejfölös csirkemell

Hozzávalók:

  • 500 gramm csirkemell,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 3 evőkanál olíva olaj,
  • 2-3dl víz,
  • 200 gramm 12%-os tejföl,
  • 2 evőkanál étkezési keményítő,
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. A csirkemellet vékony csíkokra felvágjuk és hozzáadjuk a lepirított hagymához. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és fehéredésig pirítjuk. Vizet adunk hozzá és fedő alatt tovább pároljuk. Közben elkészítjük a tejfölös habarást. A keményítőt kevés tejföllel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejfölt is. Ezután a hőkiegyenlítés miatt, hogy ne legyen csomós az étel, a hús levéből a habarásra kanalazunk és simára keverjük. (a hideg masszát fel kell melegíteni, hogy ne csapódjon ki) Ha a hús megpuhult, adjuk hozzá a habarást és forraljuk össze folyamatos kevergetés mellett.

 Jó étvágyat!♥