Hozzávalók:
- 500 gramm csirkemell,
- 1 db vöröshagyma,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 3 evőkanál olíva olaj,
- 2-3dl víz,
- 200 gramm 12%-os tejföl,
- 2 evőkanál étkezési keményítő,
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. A csirkemellet vékony csíkokra felvágjuk és hozzáadjuk a lepirított hagymához. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és fehéredésig pirítjuk. Vizet adunk hozzá és fedő alatt tovább pároljuk. Közben elkészítjük a tejfölös habarást. A keményítőt kevés tejföllel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejfölt is. Ezután a hőkiegyenlítés miatt, hogy ne legyen csomós az étel, a hús levéből a habarásra kanalazunk és simára keverjük. (a hideg masszát fel kell melegíteni, hogy ne csapódjon ki) Ha a hús megpuhult, adjuk hozzá a habarást és forraljuk össze folyamatos kevergetés mellett.
Jó étvágyat!♥