Hozzávalók 1 főre:
- 1 csirkecomb
- 70 g alma
- 70 g sárgarépa
- 40 g zöldborsó
- 2 evőkanál házi majonéz
- 1 teáskanál 12%-os tejföl
- só, bors, őrölt kömény, kakukkfű
Elkészítés:
A csirkecombot fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, kakukkfűvel és sütőzacskóban 200 fokos sütőben süssük 25-30 percig. A franciasalátához a répát és az almát hámozzuk meg és daraboljuk fel. Ha nem fagyasztott répát és borsót használunk, akkor ezeket főzzük meg sós vízben és szűrjük le. A házi majonézhez a tojássárgájához lassan csorgassuk hozzá az olajat, majd ha krémes adjunk hozzá mustárt, sót, borsot, végül cukrot és tejfölt, hogy tartármártást kapjunk. Ebbe a kész öntetbe keverjük bele a darabolt almát és a puha zöldborsót és sárgarépát. Jól összeérnek az ízek, ha a salátát már előző nap elkészítjük és egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben. A sült csirkecombbal tálaljuk.
Jó étvágyat!♥