Házi zöldpestos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 320 g tészta
  • 100 g bazsalikom
  • 80 g spenót
  • 30 g rukkola
  • 50 g parmezán sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 g fenyőmag
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük. Közben elkészítjük a pestot: egy turmixba dobjuk a megmosott bazsalikom, spenót és rukkola leveleket elkezdjük turmixolni és hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Egy serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, majd hozzákanalazzuk a pestot, összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk és belenyomunk egy fokhagyma gerezdet. Leszűrjük a tésztát és elkeverjük a serpenyőben a pestóval. Tálaláskor megszórjuk parmezán sajttal.

Jó étvágyat!♥