Hozzávalók 4 személyre
- 500 g csiperke gomba
- 60 g 12 %-os tejföl
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 kis gerezd fokhagyma
- 15 ml olaj
- só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, az olajon megpároljuk. Közben a gombát szintén megpucoljuk és feldaraboljuk, ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Vizet nem kell hozzáadnunk egyelőre, mivel a gomba, ahogy puhul, kiengedi víztartalmát. ha megpuhult, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzákeverjük a tejfölt is. Az egészet összeturmixoljuk, még egyszer felforraljuk, szükség szerint ízesítjük.
Jó étvágyat!♥