Gombakrémleves

Hozzávalók 4 személyre                              

  • 500 g csiperke gomba
  • 60 g 12 %-os tejföl
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 15 ml olaj
  • só, bors, petrezselyem

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, az olajon megpároljuk. Közben a gombát szintén megpucoljuk és feldaraboljuk, ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Vizet nem kell hozzáadnunk egyelőre, mivel a gomba, ahogy puhul, kiengedi víztartalmát. ha megpuhult, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzákeverjük a tejfölt is. Az egészet összeturmixoljuk, még egyszer felforraljuk, szükség szerint ízesítjük.

Jó étvágyat!♥