Hogyan készíts laktózmentes tejet?

laktozmentes

Mostanában mit lát az ember, sokan lázas felvásárlásba kezdtek és a polcokról elsőként a laktózmentes termékek fogytak el. Ilyenkor az embernek két választása maradt. Csalódottan haza kullog, vagy előveszi a józan eszét és gondolkozik. Hogyan lehetne előállítani laktóz mentes terméket házilag, a nem mentes alapanyagokból?

Sokan nem tudják, de létezik egy nagyon egyszerű megoldás, amely tulajdonképpen az élelmiszeripari előállítási módszeren alapul. 

A tejcukrot – a laktózt – nem vonják ki az élelmiszerekből, hanem egy enzim – a laktát dehidrogenáz – segítségével lebontják, mégpedig úgy, hogy hozzáadják a mentesíteni kívánt termékhez, például a tejhez. Tegyük ezt mi is! A patikákban és ezen a webshopon (www.bilac.hu) elérhető egy nagyon praktikus készítmény, a Lactamed. Spray formájának köszönhetően nagyon egyszerűen alkalmazható.

A mentesíteni kívánt ételre ráfújható és az már fogyasztható is. Az enzim megteszi a hatását. Íze nincs, nem rontja az étel élvezeti értékét. De ha valakinek úgy szimpatikus, közvetlen a szájba is sprézhető étkezést megelőzően.Nagyobb mennyiségű ételt is készíthetünk a segítségével.

Vegyünk egy példát: Elfogyott a laktózmnetes tej? Sebaj! Fújj bele este 1 liter normál tejbe a Lactamed Spray-ből, a dobozon található javaslatnak megfelelően és hagyd állni a tejet egy éjszakán át.

Az enzim kifejti hatását és reggelire mindenki ihatja kedvenc tejes italát, méghozzá laktómentesen

Lactamed Spray elérhető a patikákban és ezen a webshopon: https://bilac.hu/bilac-shop/