Sajtos-oregánós rúd

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 púpos teáskanál só
  • 5 dkg parmezán
  • 1 evőkanál morzsolt oregánó
  • több késhegynyi bors
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 4 ek hideg víz
  • 2 ek szezámmag
  • kenéshez tojásfehérje

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt és kibéleljük sütőpapírral a tepsit.

Lisztet, sót, parmezánt, oregánót, borsot, vajat,  robotgéppel összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a tojássárgáját, meg a vizet. Kezünkkel cipót formázunk. Fél centis téglalappá nyújtjuk és csíkokra vágjuk, majd megkenjük és megszórjuk szezámmaggal. 12-14 percig sütjük.

Jó étvágyat!♥