Lencse krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 g száraz lencse
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml fokhagymás chilis olaj
  • 150 g natúr joghurt
  • só, bors, curry, római kömény, babérlevél

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, nem kell teljesen apróra, mert a végén szokás szerint az egész levest összeturmixoljuk. A fűszeres olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk az előző nap beáztatott lencsét, sózzuk, borsozzuk, 1-1 teáskanál curryvel és római köménnyel, 2 babérlevéllel fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy jó két ujjnyira ellepje. Ha puhára főtt a lencsénk, kivesszük a babérlevelet, hozzáöntjük a joghurtot és az egészet krémesre turmixoljuk.

Jó étvágyat!♥