Lucskos káposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg fejes káposzta
  • 200 g sertés lapocka
  • 20 ml olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis dobozos (140 g) 12%-os tejföl
  • 10 g liszt
  • só, bors, csombor

Elkészítés: A húst megmossuk és kb. 5 dkg-os darabokra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, félbe vágjuk. Beleöntjük a lábasba az olajat beledobáljuk a husikat, a hagymát megsózzuk, és kicsit megpirítjuk. Felöntjük vízzel és félig puhára pároljuk a húst. Ekkor tehetjük bele a jó nagy darabokra vágott káposztát, a csombort, borsot, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Főzzük készre a levest, szükség szerint ízesítsük. Ha minden megpuhult, jöhet a liszttel elkevert tejföl, amit hő kiegyenlítés céljából először óvatosan keverjünk el pár merőkanál forró lével és csak úgy adjuk a leveshez. Összeforraljuk és tálalhatjuk is!

Jó étvágyat!♥