Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg fejes káposzta
- 200 g sertés lapocka
- 20 ml olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis dobozos (140 g) 12%-os tejföl
- 10 g liszt
- só, bors, csombor
Elkészítés: A húst megmossuk és kb. 5 dkg-os darabokra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, félbe vágjuk. Beleöntjük a lábasba az olajat beledobáljuk a husikat, a hagymát megsózzuk, és kicsit megpirítjuk. Felöntjük vízzel és félig puhára pároljuk a húst. Ekkor tehetjük bele a jó nagy darabokra vágott káposztát, a csombort, borsot, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Főzzük készre a levest, szükség szerint ízesítsük. Ha minden megpuhult, jöhet a liszttel elkevert tejföl, amit hő kiegyenlítés céljából először óvatosan keverjünk el pár merőkanál forró lével és csak úgy adjuk a leveshez. Összeforraljuk és tálalhatjuk is!
Jó étvágyat!♥