Mustárban pácolt sertés árpagyöngy rizottóval

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g sertéslapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj
  • 200 g árpagyöngy
  • 3-4 dl húsleves, vagy zöldségleves
  • 10 g vaj
  • 2-3 evőkanál mustár
  • só, bors

 Elkészítés: A lapockát megmossuk, és 4 egyforma szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és megkenjük a mustárral. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a felét elkezdjük párolni az olajon egy serpenyőben, a másik felét pedig egy edénybe dobjuk. Utóbbihoz adjuk az árpagyöngyöt, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a meleg leves egy részével és elkezdjük főzni. Közben a megpárolt hagymán kisütjük a lapocka szeleteket. Ahogy az árpagyöngyről elfő a lé, mindig pótoljuk és kevergessük. Ha megpuhult, dobjuk hozzá a vajat, keverjük el és már tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk!♥