Töltött padlizsán

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g sertéslapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj
  • 2 db közepes méretű padlizsán
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv
  • 100 g trappista sajt
  • só, bors, oregánó, bazsalikom

 Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, megsózzuk és tepsire rakjuk. A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, sóval, borssal ízesítjük, olajon megpároljuk. A darált húst is hozzáadjuk, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal és puhára pároljuk. A kész paradicsomos húst a padlizsánokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük, míg a sajt megpirul.

Jó étvágyat!♥

Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /var/www/dietinfo.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 47