Hozzávalók(24 cm-es torta formához) :
- 200 gramm magozott meggy
- 200 gramm zsírszegény túró
- 100 gramm liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 db tojás
- 1 db közepes narancs héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor/édesítőszer
- 1 evőkanál vanília aroma
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét betesszük a hűtőszekrénybe. A sárgáját a cukor egy részével (10 dkg), vaníliás cukorral, vanília aromával és a narancshéjjal simára keverjük. A túrót villával összetörjük, majd a tojáshoz keverjük. Hozzáadjuk a lisztet is, jól összedolgozzuk. A tojásfehérjéket 5dkg cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a kész masszához adagoljuk. A torta formát kivajazzuk és kevés liszttel megszórjuk. Beleöntjük a tésztát és a tetejét megszórjuk a meggyel. 190 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.(Légkeveréses programon)
Jó étvágyat!♥