Hozzávalók:
- 200g búzadara
- 60g liszt
- 4 db tojás
- 50g porcukor vagy édesítőszer
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 20 g vaj
- 1 db narancs héja
- 2 dl tej
- 200 g magozott meggy
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval a hűtőszekrénybe rakjuk. A búzadarát, a lisztet, a cukrot, a tojássárgáját a vaj felével összekeverjük. A tejet megmelegítjük (de nem szabad felforralni), hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vanília aromát és a kész keverékhez adjuk. Jól összekeverjük. Belereszeljük a narancs héját. Felverjük a fehérjét és óvatosan a kész masszához adjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítem, a kész masszát ráöntöm, végül megszórom a meggyel. Megsütjük az egyik oldalát, majd átfordítjuk. Ezután a többszöri kevergetés következtében, morzsákra esik szét a tészta. Hidegen és melegen is tálhatjuk. Házi lekvárral a legfinomabb.
Jó étvágyat!♥