Meggyes morzsa

Hozzávalók:

  • 200g búzadara
  • 60g liszt
  • 4 db tojás
  • 50g porcukor vagy édesítőszer
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 20 g vaj
  • 1 db narancs héja
  • 2 dl tej
  • 200 g magozott meggy

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval a hűtőszekrénybe rakjuk. A búzadarát, a lisztet, a cukrot, a tojássárgáját a vaj felével összekeverjük. A tejet megmelegítjük (de nem szabad felforralni), hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vanília aromát és a kész keverékhez adjuk. Jól összekeverjük. Belereszeljük a narancs héját. Felverjük a fehérjét és óvatosan a kész masszához adjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítem, a kész masszát ráöntöm, végül megszórom a meggyel.  Megsütjük az egyik oldalát, majd átfordítjuk. Ezután a többszöri kevergetés következtében, morzsákra esik szét a tészta. Hidegen és melegen is tálhatjuk. Házi lekvárral a legfinomabb.

Jó étvágyat!♥