Hozzávalók:
- 4 dl paradicsomlé vagy 2 kisdoboz paradicsompüré
- másfél evőkanál olaj vagy 1 evőkanál zsír
- 2 csapott evőkanál liszt
- só
- zellerlevél
- cukor
- pirospaprika 2 kávéskanál
- kis fej vöröshagyma
- 1 dl tej
- rizs, kis kockatészta
Elkészítés:
A sűrített paradicsomot 1 liter vízzel simára keverjük. Az olajon a lisztet világosra pirítjuk, pirospaprikát a világos rántással összekeverjük, és a paradicsomlével fölengedjük, és a levest berántjuk. Beletesszük a sót, zellerlevelet, cukrot, az egész vöröshagymát, tejet és forrástól 8 -10 percig főzzük, a vöröshagymát, zellerlevet kiemeljük a levesből, és betesszük a levesbetétet, tésztát vagy rizst. Ha szükséges még lehet cukrozni, sózni. A rizst vagy a tésztát 3 – 4 percig főzzük.
/Előre kifőzött rizst vagy kifőtt metélt tésztát is, tehetünk a levesbe!/
Jó étvágyat!♥