Parmezános brokkoli ropogós

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

45 dkg fagyasztott brokkoli
10 dkg reszelt parmezán
2 egész tojás
3 evőkanál kis szemű zabpehely
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 marék petrezselyem
2 teáskanál só
egy teáskanál olívaolaj (a pogácsák meglocsolásához)

Elkészítés:

A brokkoli rózsákat lobogó, sós vízbe tesszük és 6-8 perc alatt megfőzzük.
Hűlni hagyjuk egy szűrőben, hogy jól lecsepegjen. Amikor kissé meghűlt, késsel jól összevagdaljuk és kezünkkel kifacsarjuk belőle a felesleges vizet. Egy tálban a brokkolis masszát összekeverjük a többi hozzávalóval és legalább egy fél órára állni hagyjuk. (Ha van egy egész éjszakánk is a pihentetésre, akkor a masszát kihűlés után tegyük hűtőbe, ebben az esetben a zsemlemorzsa nem is szükséges bele feltétlenül, így még diétásabb).
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a kezünkkel formázzunk fasírtokat a masszából. 8-10 nagyobb darab lesz ebből az adagból. A fasírtokat vékonyan locsoljuk meg az olívaolajjal, vagy ha van olajspray otthon, azzal megspriccelhetők a pogácsák.
Kb. 15 perc alatt, ha már szép barnás a felülete készen is van a ropogós.
Langyosra hűlve fogyasszuk!

Jó étvágyat!♥