Parmigiana di melanzane(sajttal rakott padlizsán)

Hozzávalók 4 főre:

2 nagyobb (vagy 3 kisebb padlizsán)
800 gramm darabolt paradicsomkonzerv
1 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

40 dkg mozzarella/scramorza
15 dkg parmezán
olívaolaj spray
3 maréknyi friss bazsalikom

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, 3-4 mm-es karikákra (vagy hosszába szeletekre) vágjuk, sózzuk, picit állni hagyjuk.
Egy teflon serpenyőt hevítünk és olívaolajjal vékonyan kikenjük, vagy spray-vel befújjuk és minden padlizsánszeletet szép barnára sütünk. (Alternatív módon, kiolajozott serpenyőben sütőben is megsüthetjük egyszerre a padlizsánokat).
Elkészítjük a paradicsomszószt: kevés olívaolajon a hagymát, fokhagymát megpirítjuk, rádobjuk a paradicsomkonzervet, a bazsalikomot és 10 perc alatt készre főzzük. Mozzarellát felkarikázzuk. (Scramorza még jobb választás, mert másnap nem kemény, ha esetleg újramelegítenénk.)
Végül összeállítjuk a tálat: olajjal kikenjük a tűzálló edényt, majd megszórjuk parmezánnal, erre jön egy sor padlizsán, rá a paradicsomszósz, sajtkarika, parmezán, újra padlizsán… stb.
Tetejére sajt kerül. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Kihűlve is kiváló!

Jó étvágyat!♥

Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /var/www/dietinfo.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 47