Hozzávalók négy személyre:
- 1 – 1,5 kg karfiol
- 50 dkg darált hús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1,5 evőkanál zsír vagy 2 -3 evőkanál olaj
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 2 db nyers paradicsom vagy egy kis doboz sűrített paradicsom
- 1 zöldpaprika vagy piros arany
- oregánó
- 2 – 3 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt a fele lehet füstölt
- 2 db nyers tojás
- 10-15 dkg rizs
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízbe félpuhára főzzük.(kb. 4- 5 percig) A rizst sós vízben megfőzzük majd leszűrjük. A hagymát apró kockára vágjuk, zsíron üvegesre pirítjuk. Majd rátesszük a pirospaprikát, darált húst, a zúzott fokhagymát, őrölt borsot, oregánót, zöldpaprikát, paradicsomot és a sót. Jól összekeverjük. Egy kevés vizet adjunk hozzá, és sűrűn kevergetés mellett puhára főzzük.( A vizet el kell főnie.)
Egy tűzálló tálat kizsírozunk, prézlivel behintjük. A lecsepegtettet karfiol felét a tál aljára rendezzük, ezt követi a főtt rizs, majd a főtt darált hús. A tetejére ismét karfiol. Egy kicsit ismét megsózzuk. Egy tálba egyenként felütjük a tojásokat és a tejföllel összekeverjük, a legvégén a reszelt sajtot tesszük bele. Az egész keveréket a rakott tetejére simítjuk és előmelegített sütőbe 180 fokon addig sütjük, míg teteje szép piros nem lesz.
Jó étvágyat! ♥