Sajtos csirke zöldséges rizzsel

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g csirkemell
  • 400 g fagyasztott vegyes zöldség
  • 160 g barna rizs
  • 100 g trappista sajt
  • 100 g light mozzarella sajt
  • 2 kis dobozos (280 g) 12 %-os tejföl
  • 2 db M-es tojás
  • só, bors, bazsalikom

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Lereszeljük a kétféle sajtot, megmossuk, felütjük és elkeverjük a tojást. Ezután jöhet a „panírozás”: a tojásba mártjuk a húsokat, majd a reszelt sajtba nyomkodjuk. Egy hőálló tál alját megkenjük tejföllel, majd hús szeletek jönnek, megint tejföl, megint hús, a tetejére pedig ráöntjük a maradék tojást és rászórjuk a maradék sajtot is. Lefedjük és 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre. Ezalatt elkezdjük főzni a rizst, 10 perc főzés után, ha már félig puha a rizsünk, hozzátehetjük a fagyasztott zöldségeket is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal és puhára főzzük. 45 perc után ellenőrizzük a csirkét, ha kész pár perc alatt pirítsuk meg a tetejét, és már tálalhatunk is.

Jó étvágyat!♥