Hozzávalók 4 személyre
- 400 g csirkemell
- 400 g fagyasztott vegyes zöldség
- 160 g barna rizs
- 100 g trappista sajt
- 100 g light mozzarella sajt
- 2 kis dobozos (280 g) 12 %-os tejföl
- 2 db M-es tojás
- só, bors, bazsalikom
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Lereszeljük a kétféle sajtot, megmossuk, felütjük és elkeverjük a tojást. Ezután jöhet a „panírozás”: a tojásba mártjuk a húsokat, majd a reszelt sajtba nyomkodjuk. Egy hőálló tál alját megkenjük tejföllel, majd hús szeletek jönnek, megint tejföl, megint hús, a tetejére pedig ráöntjük a maradék tojást és rászórjuk a maradék sajtot is. Lefedjük és 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre. Ezalatt elkezdjük főzni a rizst, 10 perc főzés után, ha már félig puha a rizsünk, hozzátehetjük a fagyasztott zöldségeket is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal és puhára főzzük. 45 perc után ellenőrizzük a csirkét, ha kész pár perc alatt pirítsuk meg a tetejét, és már tálalhatunk is.
Jó étvágyat!♥