Szilvás-török mogyorós linzer

Köszönjük a receptet Annának!

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
50 dkg lisztet elkeverünk 1 sütőporral és egy késhegynyi szódabikarbónával, 1 vaníliás cukorral és 18 dkg porcukorral, 1 teáskanál fahéjjal és 1 reszelt citrom héjával. Mindezt elmorzsoljuk 1 sütőmargarinnal, hozzádolgozunk 2 tojást és 1-2 kanál tejfölt.
Kilisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, majd átrakjuk a tepsibe.
A tetejét megszórjuk 2-3 dkg zsemlemorzsával. Ráhalmozunk 80 dkg megmosott, kimagozott, félbevágott szilvát. Ezt megszórjuk 5 dkg kristály- vagy barna cukorral, melybe fél teáskanál fahéjat kevertünk, majd rászórunk 15 dkg durvára vágott török mogyorót.25-35 percig sütjük. (A szilva érettségétől függően.)
Ugyanezt a linzertésztát vilmoskörtés-ribizlis, vagy őszibarackos-málnás verzióban is készíthetjük.