Hozzávalók:
- 30 dkg marha apró hús
- 30 dkg fejtett bab / lehet áztatott szárazbab/
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél karalábé
- 1/4 zeller
- 1 és fél evőkanál zsír vagy 2 -3 evőkanál olaj
- 2 kávéskanál piros paprika
- 1 kávés kanál kömény / lehet őrölt /
- 1 – 2 db zöldpaprika / egyik lehet csípős /
- 1 db paradicsom
- 2 – 3 szem burgonya
- 1 tojás
- liszt
- só
- tejföl
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, a pirospaprikát gyorsan elkeverjük a hagymával, és felengedjük egy kevés vízzel. Amikor zsírjára pirul, beletesszük a húst, az összedarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, őrölt köményt, zúzott fokhagymát, és a sót. Egy kevés vizet öntünk rá, fedővel letakarjuk. Sűrűn kevergessük, vigyázzunk ne égjen le. Amikor a hús félpuha, rárakjuk a fejtett babot és az összedarabolt zöldségeket. Felengedjük vízzel és mikor a bab már majdnem puha, belerakjuk a kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük. A tojásból egy csipet sóval és a liszttel galuskatésztát készítünk és kiskanállal a levesbe, szaggatjuk, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá!
Jó étvágyat kívánunk!♥