Tavaszi gulyás fejtett babbal

Hozzávalók:

  • 30 dkg marha apró hús
  • 30 dkg fejtett bab / lehet áztatott szárazbab/
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • fél karalábé
  • 1/4 zeller
  • 1 és fél evőkanál zsír vagy 2 -3 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál piros paprika
  • 1 kávés kanál kömény / lehet őrölt /
  • 1 – 2 db zöldpaprika / egyik lehet csípős /
  • 1 db paradicsom
  • 2 – 3 szem burgonya
  • 1 tojás
  • liszt
  • tejföl

Elkészítés:

A húst apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, a pirospaprikát gyorsan elkeverjük a hagymával, és felengedjük egy kevés vízzel. Amikor zsírjára pirul, beletesszük a húst, az összedarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, őrölt köményt, zúzott fokhagymát, és a sót. Egy kevés vizet öntünk rá, fedővel letakarjuk. Sűrűn kevergessük, vigyázzunk ne égjen le. Amikor a hús félpuha, rárakjuk a fejtett babot és az összedarabolt zöldségeket. Felengedjük vízzel és mikor a bab már majdnem puha, belerakjuk a kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük. A tojásból egy csipet sóval és a liszttel galuskatésztát készítünk és kiskanállal a levesbe, szaggatjuk, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá!

Jó étvágyat kívánunk!♥