Természetes probiotikumok

Miért jó probiotikumot a természetes úton is bevinni a szervezetbe? Mik ezek? Egyáltalán miért együnk probiotikumot?

Itt vannak a válaszok! Probiotikumhoz nem csak kapszula, por vagy tabletta formájában tudunk hozzájutni. Különböző ételeink is tartalmaznak bizonyos baktériumfajtákat, amelyeket érdemes fogyasztani, megfelelő mennyiségben. Ezek segítenek a bélflóránknak a megújulásban, regenerálódásban. Hogy immunrendszerünk erős és kitartó maradjon a téli időszak során, oda kell figyeljünk szervezetünk ezen részére is. Sokan küszködnek hasmenéssel vagy éppen székrekedéssel, ezekre is elsősorban probiotikumot ajánlanék.

Nézzük is mi a 3 legismertebb természetes probiotikumok?

– Savanyú káposzta: A savanyú káposzta probiotikus tejsavbaktériumokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a kórokozó és erjesztő baktériumok szaporodását. A savanyú káposzta fogyasztása serkenti a bélműködést és a méreganyagok kiválasztását, segíti az anyagcserét is, és vízhajtó hatása révén lehetővé teszi a salakanyagok gyors kiürítését a szervezetből.

– Kefír: nem csak tejsavbaktériumokat, hanem élesztőgombákat is tartalmaznak. A kefírkultúrában a lactococcus és lactobacillus fajok mellett van egy torula kefír nevű élesztő is, és egyéb cukorbontó élesztőfaj is.

– Lágy sajtok: Lágy, tehéntejből készült sajtok fehér nemespenész bevonattal – ún. vegyes, természetes és oltós fermentálású sajtok, alvadék aprítása nélkül, spontán lecsepegtetéssel, formázva, tetejüket baktériumkultúrával bevonva, majd érlelve készülnek. Pirítós mellé, húsokhoz, vagy csak magába is fogyasztható egy kis gyümölccsel.

Amikor nagyon megbomlik az egyensúly bélrendszerünkben, célszerű nem csak ezekhez a természetes tápanyagokhoz nyúlni, hiszen egy-egy probiotikum kúra sokat tud segíteni a tünetek kezelésében. Minden nap, rendszeresen kell szedni, hogy hatását ténylegesen ki tudja fejteni a megfelelő helyen.

Recent Posts
Ideológiák, vallás, intimitás

2018. szeptember 11, kedd

Minta étrend- 2000 kcal

2018. szeptember 11, kedd

Túrós szendvics újhagymával

2018. szeptember 11, kedd

Tanévkezdésről, egészségesen!

2018. augusztus 22, szerda

Hogyan változol?

2018. augusztus 7, kedd

Kategóriák