A trambulin a legegészségesebb kardió-edzést teszi lehetővé

Egyre szélesebb körben népszerűek a minitrambulinok, amelyek kellemes kardió-edzést tesznek lehetővé a sportolni vágyók számára. Deborah Horton, a New York-i Crunch fitneszklub edzője a health24.com oldalon számol be a trambulin előnyeiről.

Az edző hatvanperces, csoportos órák keretében mutatja meg a vendégeinek, hogyan edzhetik az egész testüket ugrálás közben. A gyakorlatok az egész szív- és érrendszerre hatással vannak.

A trambulin előnye az, hogy maga a felület, amelyen mozgunk, olyan puha, hogy egy tojás sem törne össze, ha elejtenénk edzés közben. Amikor kemény felületen edzünk, az ízületeinket megterheli a terep, és a sérülések valószínűsége is nagyobb, ha elesünk, megcsúszunk. A trambulin enyhíti a becsapódás erejét, ezért kíméli a szervezetet, ugyanakkor óriási lendületet ad, ami segít átmozgatni az egész testet” – állítja a szakember.

Horton azt is hozzátette, hogy ez a fajta gyengéd becsapódással járó gyors mozgássorozat felgyorsítja a pulzust, rengeteg kalóriát segít elégetni, ugyanakkor a legtöbb kardió-edzéssel szemben ez egy teljesen biztonságos és egészséges módszer, amely mindkét nem és minden korosztály számára ajánlott.

Michele Olson, az alabamai Auburn University testnevelés- és fiziológia professzora elmondta, hogy a kalóriaégetés szempontjából a trambulin-gyakorlatok ugyan nem olyan hatékonyak, mint a futás vagy a kocogás, de az általános erőnlét megalapozásához valóban jelentős mértékben hozzájárulnak.

forrás- medipress.hu