Túrótorta

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg Ráma
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 kg tehéntúró
  • 5 db tojás sárgája
  • 25 g étkezési zselatin
  • 2-3 dl tej

Elkészítés:

12,5 dkg Ráma margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk ½ kg áttört tehéntúrót és 5 tojás sárgáját, ezt jól összekeverjük.

25 g étkezési zselatint 3 dl-es edénybe teszünk, annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje és csomó mentessé keverjük. Annyi forró tejet öntünk hozzá, hogy tele legyen az edény, majd tovább keverjük. Hagyjuk kihűlni. Hidegen hozzákeverjük a túrós masszához és kivajazott, morzsával megszórt, szétnyitható tortaformába öntjük.

Kb 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve gyümölcsökkel díszítjük és leöntjük gyümölcskocsányával. Ha megszilárdult, óvatos levesszük a tortakarikát.

Jó étvágyat!♥