Gazdag gyümölcskenyér

 

Hozzávalók: 15dkg mazsola, 20dkg aszalt sárgabarack, 20dkg magozott datolya, 10dkg cukrozott narancs és citromhéj, 40dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 40dkg margarin, 40dkg porcukor, 2 zacskó (20g) vaníliáscukor, 8 tojás, 4 evőkanál rum, 15dkg hámozott, vágott mandula, só, 3 db gyümölcskenyérforma.

Előkészületek: a mazsolát áztassuk be langyos vízbe, vagy teába, majd egy óra múlva csöpögtessük le. A többi aszalványt vágjuk egyenletesen apró darabokra, majd a kimért lisztből 4 evőkanálnyi mennyiséggel keverjük össze, hogy később a sütés közben ne süllyedjen le az aljára. A lisztet keverjük össze a sütőporral

Elkészítés: Keverjük habosra a margarint a porcukorral és a vaníliáscukorral. Adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat keverjük el jól, majd felváltva óvatosan hozzávegyítjük a tojások habbá vert fehérjéjét és a lisztes keveréket. Belekeverjük a rumot az aszalt gyümölcs keveréket, és a mandulát. A sütőformákat kibéleljük sütőpapírral és osszuk el 3 egyenlő részre a masszát. Előmelegített sötőben közepes lángon (180 fokon) kb. 50 percig sütjük.

Pár nap alatt éri el igazán különleges állagát és ízét.