Az imádott csirke- minden alkalomra!
HOZZÁVALÓK 4 személyre
60 dkg filézett csirkemell
50 dkg zöldborsó /lehet mirelit/
1 nagyfej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál pirospaprika
1 paradicsom
1 zöldpaprika
Őrölt bors
Só
3 evőkanál olíva
A felforrósított olajon a csíkokra darabolt csirkemellet addig sütjük, amíg a hús kifehéredik. Kanállal kiszedjük egy tálra. A visszamarad zsiradékon az apró kockára darabolt vöröshagymát, megpirítjuk, rádobjuk az összezúzott fokhagymát, öntünk rá 1- 2 dl vizet, beletesszük az összedarabolt paradicsomot, zöldpaprikát és lassú tűzön elfőzzük a hagymát.. Amikor a hagyma elfőtt és zsírjára sült, rá tesszük a pirospaprikát, alaposan elkeverjük, és visszarakjuk a lábasba az előzőleg félretett elősütött húst, megsózzuk, borsozzuk. Fölengedjük annyi vízzel ép, hogy ellepje. Fölforraljuk a pörköltet a forrástól számítva 10 percig főzzük, ekkor belerakjuk a zöldborsót, ismét felforraljuk, még lehet fűszerezni, ha még sűrűnek találjuk, szaftot lehet hígítani, de vigyázat a borsó is enged még levet. Még 8 – 10 percig készre főzzük.
Kagyló vagy csigatésztával tálaljuk.
Galuskával és a tetején tejföllel is tálalhatjuk.