Zöldborsós csirke

Az imádott csirke- minden alkalomra!

HOZZÁVALÓK 4 személyre

60 dkg filézett csirkemell

50 dkg zöldborsó /lehet mirelit/

1 nagyfej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 kávéskanál pirospaprika

1 paradicsom

1 zöldpaprika

Őrölt bors

3 evőkanál olíva

A felforrósított olajon a csíkokra darabolt csirkemellet addig sütjük, amíg a hús kifehéredik. Kanállal kiszedjük egy tálra. A visszamarad zsiradékon az apró kockára darabolt vöröshagymát, megpirítjuk, rádobjuk az összezúzott fokhagymát, öntünk rá 1- 2 dl vizet, beletesszük az összedarabolt paradicsomot, zöldpaprikát és lassú tűzön elfőzzük a hagymát.. Amikor a hagyma elfőtt és zsírjára sült, rá tesszük a pirospaprikát, alaposan elkeverjük, és visszarakjuk a lábasba az előzőleg félretett elősütött húst, megsózzuk, borsozzuk. Fölengedjük annyi vízzel ép, hogy ellepje. Fölforraljuk a pörköltet a forrástól számítva 10 percig főzzük, ekkor belerakjuk a zöldborsót, ismét felforraljuk, még lehet fűszerezni, ha még sűrűnek találjuk, szaftot lehet hígítani, de vigyázat a borsó is enged még levet. Még 8 – 10 percig készre főzzük.

Kagyló vagy csigatésztával tálaljuk.

Galuskával és a tetején tejföllel is tálalhatjuk.