Zöldségkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g fagyasztott zöldségkeverék
  • 15 ml ízesített olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 kis gerezd fokhagyma
  • 70 g 12%-os tejföl
  • só, bors, oregánó, bazsalikom

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk és feldaraboljuk. A chilis, fokhagymás ízesített olajon megpároljuk, ez enyhén csípős ízt ad majd a levesünknek, de ha valaki nem szereti a csípős ételeket, természetesen sima olajjal is készíthetjük a levest. Sózzuk, borsozzuk, és ha már jó puha a hagymánk, hozzáadhatjuk a fagyasztott zöldséget is, melynek csak 5-10 perc kell, így érdemes előtte a hagymát kellően puhára párolni. Ekkor beletehetjük a feldarabolt fokhagymát, összevagdosott petrezselymet, bazsalikomot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jó két ujjnyira ellepje. 5-10 perc alatt puhára pároljuk a zöldséget, majd hozzáadjuk a tejfölt, összeforraljuk és jól összeturmixoljuk. Ízlés szerint hígíthatjuk vízzel, ha túl sűrűnek találjuk.

Jó étvágyat!♥