Hozzávalók 4 személyre
- 300 g fagyasztott zöldségkeverék
- 15 ml ízesített olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 kis gerezd fokhagyma
- 70 g 12%-os tejföl
- só, bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk és feldaraboljuk. A chilis, fokhagymás ízesített olajon megpároljuk, ez enyhén csípős ízt ad majd a levesünknek, de ha valaki nem szereti a csípős ételeket, természetesen sima olajjal is készíthetjük a levest. Sózzuk, borsozzuk, és ha már jó puha a hagymánk, hozzáadhatjuk a fagyasztott zöldséget is, melynek csak 5-10 perc kell, így érdemes előtte a hagymát kellően puhára párolni. Ekkor beletehetjük a feldarabolt fokhagymát, összevagdosott petrezselymet, bazsalikomot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jó két ujjnyira ellepje. 5-10 perc alatt puhára pároljuk a zöldséget, majd hozzáadjuk a tejfölt, összeforraljuk és jól összeturmixoljuk. Ízlés szerint hígíthatjuk vízzel, ha túl sűrűnek találjuk.
Jó étvágyat!♥