Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 2 dl tejföl
- 6 dkg vaj
- 2 db tojássárgája
- Só
- 10 dkg reszelt sajt
- Petrezselyem zöld
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, jól megmossuk. Sós vízben puhára főzzük, alaposan lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat, kivajazunk, zsemlemorzsával körbe hintjük, és a jól lecsepegtetett karfiol rózsákat, úgy helyezzük a tálba, hogy rózsái felfelé álljanak.
A tejfölt a 2 db tojássárgájával és egy kevés sóval elkeverjük, és a karfiolra öntjük. Reszelt sajttal meghintjük, és a maradék vajdarabkákkal megszórjuk.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A sütési idő 10 -15 perc.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyem zölddel megszórjuk.
Jó étvágyat!