Tejfölös karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 2 dl tejföl
  • 6 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Petrezselyem zöld

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, jól megmossuk. Sós vízben puhára főzzük, alaposan lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat, kivajazunk, zsemlemorzsával körbe hintjük, és a jól lecsepegtetett karfiol rózsákat, úgy helyezzük a tálba, hogy rózsái felfelé álljanak.

A tejfölt a 2 db tojássárgájával és egy kevés sóval elkeverjük, és a karfiolra öntjük.  Reszelt sajttal meghintjük, és a maradék vajdarabkákkal megszórjuk.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A sütési idő 10 -15 perc.

Tálaláskor apróra vágott petrezselyem zölddel megszórjuk.

Jó étvágyat!