Hozzávalók:
- 320 g sertéslapocka
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 ml olaj,
- 120 g hajdina
- 2 db közepes méretű padlizsán
- 1 db hámozott paradicsom konzerv
- 100 g sajt
- só, bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, megsózzuk és tepsire rakjuk. A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, sóval, borssal ízesítjük, olajon megpároljuk. A darált húst is hozzáadjuk, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal és puhára pároljuk. A hajdinát megfőzzük és a paradicsomos húshoz adjuk, A kész paradicsomos húst a padlizsánokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük, míg a sajt megpirul.
Jó étvágyat!♥