Hozzávalók (17-20 centis tortaformához):
- 4 egész tojás
- 4 púpozott evőkanál darált mák
- 2 csapott evőkanál kukoricakeményítő
- 1 kávéskanál vanília mag
- 1 evőkanál porcukor (vagy helyettesíthető)
- 1 evőkanál olivaolaj
- fél citrom reszelt héja
- pici fahéj
- A töltelékhez házi baracklekvár, de finom lehet bármilyen savanykás lekvárral is.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeveréssel.
A tojásokat kettévesszük. Egy tálban a fehérjét keményre verjük. Egy másik nagyobb tálban a sárgáját kikeverjük nagyon alaposan a többi hozzávalóval, majd amikor már szép sima, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét, ügyelve hogy ne törjön össze a hab.
A masszát szilikon tortaformába töltjük és 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba után vesszük ki.
Amikor kihűlt, egy nagy éles késsel 3 részre vágjuk a tortát, megtöltjük lekvárral.
Jó étvágyat!♥