Barackos máktorta (gluténmentes)

Hozzávalók (17-20 centis tortaformához):

  • 4 egész tojás
  • 4 púpozott evőkanál darált mák
  • 2 csapott evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kávéskanál vanília mag
  • 1 evőkanál porcukor (vagy helyettesíthető)
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • fél citrom reszelt héja
  • pici fahéj
  • A töltelékhez házi baracklekvár, de finom lehet bármilyen savanykás lekvárral is.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeveréssel.

A tojásokat kettévesszük. Egy tálban a fehérjét keményre verjük. Egy másik nagyobb tálban a sárgáját kikeverjük nagyon alaposan a többi hozzávalóval, majd amikor már szép sima, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét, ügyelve hogy ne törjön össze a hab.

A masszát szilikon tortaformába töltjük és 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba után vesszük ki.

Amikor kihűlt, egy nagy éles késsel 3 részre vágjuk a tortát, megtöltjük lekvárral.

Jó étvágyat!♥