Édesburgonya brownie (gluténmentes, cukormentes, tejmentes)

Hozzávalók 12 cm-es kis tortaformához

1 közepes nagyságú édesburgonya
2 evőkanál kókuszliszt
2 egész tojás
3 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál cukrozatlan jó minőségű kakaópor
1 kávéskanál őrölt fahéj

Ha nem gyümölccsel tálaljuk, sütés előtt megszórhatjuk dióval, mandulával vagy egyéb hasonló maggal!

A csokimázhoz adagonként:
1 kávéskanál kakaópor
fél kávéskanál olívaolaj
1 kávéskanál méz
fél kávéskanál víz

Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk , felkockázzuk és enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük, majd villával alaposan összetörjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeveréssel.
Egy tálban a burgonyát a többi hozzávalóval alaposan kikeverjük és a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és kb. 15-17 perc alatt készre sütjük.

A kész és kissé kihűlt tortát felszeleteljük és friss gyümölccsel és csokimázzal csurgatva tálaljuk.

A csokimázhoz a hozzávalókat egyszerűen összekeverjük és a kész tortára csurgatjuk.
Jó étvágyat!♥